Minardi verkoopt fabriek

[photo1]Het Minardi team zal haar fabriek in het Engelse Ledbury verkopen. De fabriek die pas in 1999 is gebouwd moet naar verluidt 5 miljoen Amerikaanse Dollars opbrengen. De werkzaamheden die in Engeland plaats vonden zijn inmiddels verhuist naar het Italiaanse Faenza, in Faenza staat de andere Minardi fabriek waar vanaf nu alles onder een dak is ondergebracht.

Jarenlang opereerde Minardi vanuit twee fabrieken, een in Italië en een Engeland. Dit zorgde niet alleen voor communicatieproblemen maar zorgde er ook voor dat er binnen het Minardi team twee kampen ontstoden. Minardi zal nu centraal vanuit Faenza werken, naast een grote kostenbesparing hoopt teambaas Paul Stoddart ook de overige problemen op te kunnen lossen.

Naast de fabriek zal Paul Stoddart ook zijn persoonlijke Formule 1 bezitten verkopen. De steenrijke Stoddart bezit een groot aantal Tyrrell’s, Arrows, Minardi’s, B.A.R’s, en enkele Brabham’s. Deze bolides zullen op 18, 19, en 20 november via internet worden geveild.

Grote vraag blijft wat er met het Minardi two-seater programma zal gebeuren, dat was volledig vanuit Engeland actief. Het is nog niet bekend of dit project zal worden stopgezet of het ook op veiling zal worden verkocht.

Daarnaast liet Paul Stoddart weten nog steeds geen zekerheid te hebben over de Cosworth motor van volgend jaar. Het bedrijf Cosworth staat nog altijd te koop, Stoddart vreest dat Cosworth nu niet de kans krijgt om de motoren door te ontwikkelen.

Daarnaast is de Australiër ook bang voor de kosten, Cosworth zal de prijzen voor haar motoren naar verluidt verdubbelen. Minardi kan deze kosten niet betalen, Stoddart liet weten dat Minardi nog een oude Cosworth motor uit 2000 bezig. In het uiterste geval van nood zal men deze motor inzetten, daarbij tekent ook Stoddart op dat dit geen beste oplossing is. Deze motor is namelijk groot en log en komt erg veel snelheid tekort ten op zichten van de concurrentie.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading