Minardi volgend jaar met Cosworth

[photo1]Wat al maanden in de lucht hing is nu eindelijk officieel, Minardi rijdt volgend jaar met Cosworth motoren. Minardi maakt in haar persbericht echter niet bekend om welke versie het van de Cosworth motor gaat.

Cosworth en Minardi kennen elkaar, in 1985 maakte Minardi haar debuut met een Cosworth motor. In 11 van de 17 seizoenen kwam Minardi met een Cosworth motor in actie.

De teambaas van KL Minardi Paul Stoddart heeft ook nauwe banden met Cosworth. Stoddart heeft de rechten gekocht van de VJ en JD Cosworth motoren, in de fabriek in Ledburry worden deze motoren nu gebouwd en doorontwikkelt. In 2001 kwam Minardi met deze motoren in actie. De Minardi PS01 waarmee het team vorige week nog mee testte is ook met deze motor uitgerust.

“Cosworth is blij om weer met Minardi te kunnen werken” aldus commercieel directeur van Cosworth Bernard Ferguson. “Door de jaren heen hebben we een sterke band opgebouwd. Wij zijn blij dat Minardi voor ons gekozen heeft, ik weet zeker dat het team vooruit zal gaan.”

[photo2]”KL Minardi is extreem trots dat het een deal heeft gesloten met Cosworth” aldus KL Minardi teambaas Paul Stoddart. “Dit is de competitiefste motor die KL Minardi in haar 19-jarige bestaan heeft gehad. In combinatie met ons nieuwe chassis zullen we volgend seizoen een zeer sterk pakket hebben.”

Cosworth zal spoedig een motor op de fabriek in Faenza afleveren. De engineers kunnen de motor dan in het PS03 chassis bouwen, de bouw van dit chassis verloopt voorspoedig.

Loading