Minardi zeer tevreden over Hongaarse Grand Prix

In een van de minst leuke races van het jaar hebben Mark Webber en Anthony Davidson hun visitekaartje afgegeven in de Hongaarse grand prix op de Hungaroring. Met een tweestops strategie, net zoals alle andere teams, Hebben Webber en Davidson enkele snelle ronden weten neer te zetten tot grote vreugde van het minardi team en de fabrieksmedewerkers in Faenza. Webber had een vreemde race omdat zijn drinksysteem niet werkte, pas na de laatste pit stop werkte het drinksysteem weer. Desondanks wist de Australier als 16e te finishen. Davidson wist de race helaas niet te finishen. Hij verloor in de 61e ronde de controle over de Minardi en gleed de grindbak in. Desondanks was het team van Minardi zeer tevreden over de uitstekende volwassen race en enkele snelle ronden die hij reed.

[photo2]Mark Webber:
“Het was een vrij zware race voor ons, mede doordat mijn drinksysteem het grootste deel van de race niet werkte. Ik had een zeer goede start en ik haalde in de eerste ronde McNish en Panis in, maar McNish haalde mij al snel weer in. De eerste stint was goed, maar ik maakte een fout. Ik stond iets te laat op de rem waardoor mijn wielen blokkeerden op het stoffige asfalt. Sorry voor de pit-crew voor dat foutje.
Ze probeerden een reserve drinkbus onder mijn arm te stoppen, maar dit was niet zo effectief, we hebben daarmee veel tijd verloren. De tweede stint was oké, maar we verloren nog meer tijd doordat de pitcrew meer vloeistoffen in de wagen probeerde te stoppen in de tweede pit stop. Het was een van de beste races van het jaar, en we kijken nu al uit naar de race op Spa in België.”

[photo1]Anthony Davidson:
“Het was echt een stuk moeilijker dan het lijkt op de televisie en de eerste stint was zo snel voorbij, ik kon het bijna niet geloven! het kostte mij wat tijd om in het juiste ritme te komen maar toen ik dat had kon ik snellere rondes rijden, totdat ik de limiet vond. Dit weekend is een goede les voor mij geweest. Ik ben blij met mijn race maar ik ben teleurgesteld dat ik de race niet heb kunnen finishen. Het was mijn eigen fout, want ik reed op en vrij stoffig deel van de baan en toen verloor ik de controle over de wagen. Ik vond de pit stops erg leuk en ik kijk uit naar de race op Spa in België, waar de bolides erg goed schijnen te zijn!” Aldus de Brit die het hele weekend in een veel te grote overall rondreed. Die overall was van een van de monteurs. Hij droeg die overall omdat een overall in zijn maat niet op tijd klaar zou zijn. “Ik leek wel op Jacques Villeneuve”, was het commentaar van Davidson.

Paul Stoddart:
“Het was een warme, waaierige middag. Een zeer goede betrouwbaarheid leek aan de orde van de dag op de Hungaroring. De meeste wagens haalden dan ook de finish. Mark Webber reed een uitstekende race en finishte op een prachtige 16e plaats, maar ook Anthony davidson verdiend alle lof, hij reed 75 procent van de grand prix en wist enkele zeer snelle rondetijden neer te zetten. Dit bewijst dat hij in het goede ritme zit. Complimenten aan het team voor het strakke raceweekend!”

Asiatech:
In een hete moeilijke grand prix, hebben onze motoren laten zien dat ze over een goede betrouwbaarheid bezitten in een van de langste grand prix van het seizoen.

Snelste ronden:

Mark Webber: 1.19:567, 16e
Anthony Davidson: 1.19:347, Niet gefinisht (ronde 61)

Loading