Mol wil onafhankelijk Formule 1 team

[photo1]Michiel Mol heeft tegenover Formule 1/ Racereport laten weten dat hij op zoek is naar partners om een bod uit te brengen op het Spyker F1 team. Waarschijnlijk wordt zijn vader, de ondernemer Jan Mol, één van deze partner.

Jan Mol investeerde vorig week nog 2 miljoen Euro in Spyker Cars. De ondernemer bezit al een groot gedeelte van de aandelen van Spyker Cars. De familie Mol wil een Formule 1 dat niet beursgenoteerd en is en volledig onafhankelijk.

Michiel Mol zegt dat de komende weken zeker spannend gaan worden. Volgens Spyker Cars hebben inmiddels al diverse partijenen een bod uitgebracht op het Spyker F1 team.

Momenteel onderzoekt Spyker Cars nog hoe de toekomst van het bedrijf eruit moet gaan zien. Waarschijnlijk hoort het dure Formule 1 team niet bij deze toekomst. Dat er wat moet veranderen is zeker, Spyker Cars is sinds de aankoop van het Formule 1 team in de problemen geraakt.

Spyker Cars kon diverse leveranciers niet meer betalen waardoor de levering van sportcars in de problemen is geraakt. Daarnaast zijn aandeelhouders zeer ontevreden nadat het aandeel sinds de aankoop van Formule 1 team met ruim 80% daalde.

Momenteel is de kas van Spyker Cars nauwelijks gevuld en lijken er ook problemen te zijn door sponsorinkomsten die zijn opgevoerd maar die er in werkelijk niet zijn. Een verkoop van het Formule 1 team zou Spyker Cars verlossen van een dure last en tevens voor een nieuwe kapitaalinjectie zorgen.

In de praktijk zou dit betekenen dat het Nederlandse Formule 1 team het nog geen seizoen vol heeft kunnen houden.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading