Monaco aan de Maas wordt Bavaria City Racing

[photo1]Bavaria wordt voor drie jaar hoofdsponsor van het race-auto spektakel in Rotterdam, dat vanaf dit jaar Bavaria City Racing heet. Organisator Rotterdam Racing wil samen met de bierbrouwer het evenement naar een hoger nivo tillen. Met de naamsverandering kan het evenement op termijn ook in andere steden en landen plaatsvinden.

Voor de editie op zondag 20 augustus as heeft het Williams F1-team al toegezegd te zullen komen dankzij partner Philips Shavers (per 2006 official sponsor van het Williams F1-team). Ze waren met testrijder Ho-Pin Tung ook aanwezig bij de eerste editie in 2005 en komen nu met F1-coureur Nico Rosberg of Mark Webber naar Rotterdam.

Een van de hoofdrolspelers van 2005, Christijan Albers, onthulde op de persconferentie de nieuwe naam Bavaria City Racing en verzekerde de aanwezigen op 20 augustus het nodige rubber op de Willemsbrug en de Coolsingel te zullen leggen. Christijan Albers: “Het was een fantastisch spektakel en ik ben er zeker weer bij deze zomer.”

Nieuw in 2006 is dat de route start óp de Willemsbrug over de Maas. Het parcours loopt verder via de Verlengde Willemsbrug, Blaak, Coolsingel, Hofplein, Pompenburg en voert in omgekeerde richting weer terug naar de finish op de Willemsbrug.

Peer Swinkels (Bavaria): “Bavaria is bier met lef, voor mannen met lef! De samenwerking met dit spectaculaire evenement is dan ook een logische keuze voor ons. Samen met de organisatie willen wij de racefans in Nederland deze zomer weer een unieke belevenis bieden.”

Herman Vaanholt (Rotterdam Racing): “Met Bavaria aan boord kunnen we een grote stap vooruit zetten. En onze ambities waarmaken. Het wordt weer een mooie show op 20 augustus hier in Rotterdam. Christijan is enthousiast vanaf het eerste uur en er natuurlijk weer bij. En we zijn erg blij dat we nu ook al de komst van het Williams F1-team bekendmaken.
De naam Bavaria City Racing past perfect in de lijn van de Red Bull Air Race en de Volvo Ocean Race. Met de nieuwe naam kunnen we ook in andere steden aktief worden en inhaken op de internationale interesse voor ons concept.”

Sebastian Asensio de Vries (Philips Shavers): “De passie voor technologie en ultieme prestaties raken de kern van zowel Philips Shavers als ook het Williams F1-team. We willen deze, in Nederland, unieke mogelijkheid aangrijpen om deze passie met het Nederlandse publiek te delen. Binnenkort zullen we bekendmaken welke Williams-coureur op 20 augustus op de Willemsbrug zal starten.“

Nieuw dit jaar is het ‘Burning Rubber’ Gala op de zaterdag voor het evenement. Vaanholt: “We zullen zorgen dat deze naam eer aan gedaan wordt.”

Het grootste deel van het parcours zal weer gratis voor het publiek toegankelijk zijn. Kaarten voor de tribunes, direct langs het parcours, zijn te bestellen via www.bavariacityracing.nl.

Persbericht
Bavaria City Racing

Loading