Monteiro wordt vrijwel zeker opnieuw teamgenoot Albers

[photo1]Het is nog niet officieel maar het lijkt zo goed als zeker te zijn dat Tiago Monteiro volgend jaar opnieuw de teamgenoot van Christijan Albers zal zijn. Vandaag maakten Timo Glock en Gary Paffett die beide bij Spyker in de running waren bekend volgend jaar niet in de Formule 1 te rijden.

Glock kiest opnieuw voor één seizoen GP2 terwijl Paffett waarschijnlijk weer DTM zal rijden en parttime bij McLaren zal gaan testen. Nu Paffett en Glock afhaken lijkt Monteiro de enige overgebleven serieuze gegadigde voor het tweede Spyker stoeltje te zijn.

Collin Kolles ontkent in een reactie dat Monteiro inmiddels getekend heeft:
“Zoals ik al eerdere meerdere malen vertelde hebben wij meerdere opties. Ik verwacht dat de beslissing snel gemaakt zal worden. Ik kan niet ontkennen dat ik gecharmeerd ben van Monteiro. Monteiro brengt de auto altijd aan de finish. Als hij dit ook kan met een auto die twee seconde sneller is dan zou ik erg tevreden zijn, dan rijdt hij namelijk in de punten.”

Montiero zal met zijn persoonlijke sponsoren naar verluidt enkele miljoenen Euro’s meenemen naar het team van Spyker. Dit was het probleem voor de coureurs die eerder met Spyker praten, zij konden het benodigde geld niet op tafel leggen.

Kolles liet overigens ook weten dat Spyker geen interim auto zal bouwen voor 2007.
“Het heeft geen enkel nut voor ons om een interim bolide voor 2007 te bouwen”, aldus Kolles. “We zijn al bekend met Bridgestone. We gaan alle beschikbare middelen en energie stoppen in de nieuwe auto voor volgend jaar. Met deze auto zullen we midden januari gaan testen. Voor die tijd heeft het geen nut om aan testsessies deel te nemen.”

Spyker is hiermee voorlopig het enige team dat dit jaar niet meer zal testen. Bijna alle andere teams beginnen aanstaande dinsdag opnieuw met testen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading