Montoya bekritiseerd McLaren en Raikkonen

[photo1]Juan Pablo Montoya heeft zich in een interview met Britse blad Autosport buitengewoon kritisch uitgelaten over zijn team McLaren en teamgenoot Kimi Raikkonen.

Montoya moest in Australië in de pitsstraat wachten op Kimi Raikkonen, de Colombiaan zegt niet te begrijpen waarom McLaren dan een voorvleugel moest vervangen
“Raikkonen zou een beschadigde wing-endplate hebben gehad, daarom vervingen ze zijn voorvleugel” aldus Juan Pablo Montoya. “Ik was geschokt dat ze dat deden. We kwamen tegelijkertijd binnen en hadden allebei op het podium kunnen eindigen maar dan gaan ze die voorvleugel vervangen.”

“Ik snap Raikkonen sowieso niet want hij rijdt in zijn allerlaatste raceronde de snelste ronde. Hij gaat plots een halve seconde harder dan alle ronden ervoor, dan vraag ik me toch af waar hij mee bezig is geweest? Of moet hij plots de held uithangen en alle risico’s nemen? Het baanrecord had hij sowieso niet kunnen benaderen dus waarom zou je dan die risico’s nemen.”

Montoya viel later uit nadat hij te hoog en te wild over de curbstone ging bij het opkomen het rechte stuk bij start/ finish, hierdoor raakte de elektronische systemen in de auto ontregeld.
“Als ik niet had moeten wachten tijdens die pitstop was ik niet achter Ralf Schumacher terecht gekomen en dan was dit waarschijnlijk ook niet gebeurd.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading