Montoya voor even NASCAR-coureur

Op 14 Juni zullen Juan Pablo Montoya en NASCAR-held Jeff Gorden een demo geven op het circuit van Indianapolis, opmerkelijk is echter dat beide coureurs in elkaars wagen zullen gaan rijden. Gorden kruipt achter het stuur van een WilliamsF1 BMW FW-25, en Montoya neemt plaats in de DuPont Chevrolet Monte Carlo van Jeff Gorden.

Beide coureurs hebben nog nooit in een dergelijk type wagen gereden, en het zal dan ook een hele ervaring voor ze zijn, ze zullen op hetzelfde moment rijden. Gorden op het Grand Prix circuit, en Montoya op de oval. Zowel Gordan als Montoya hebben succes gehad in Indianapolis. Montoya won in 2000 de Indy500, en Gorden won al drie keer de Brickyard400.

“Ik ben erg blij met deze kans. Dit is iets waarvan ik gedroomd heb, in een Formule 1 wagen rijden en voelen hoe dat is,” zei Jeff Gorden. “Ik heb geen plannen om Formule 1 te gaan rijden, maar ik vind het prachtig om het een keer te mogen ervaren.”

Ook Montoya dacht er zo over: “Het zal erg interessant voor me zijn, een grote zware NASCAR rijden zal zeker heel anders rijden als een Formule 1 wagen. Ik ben blij met deze mogelijkheid, maar ik denk niet dat Jeff bang hoeft te zijn dat ik zijn baan zal inpikken.”

Toegang is gratis, en beide coureurs zullen een persconferentie geven om hun ervaring met de fans te delen.