Montoya wint Grand-Prix van Italië

[photo1]Juan Pablo Montoya heeft voor de tweede keer in zijn carriere de Grand-Prix van Italië op het circuit van Monza op zijn naam geschreven. De Columbiaan startte vanaf Pole-Position en bouwde al snel een ruime voorsprong op Fernando Alonso. In de laatste ronden moest Montoya zijn McLaren met een zwaar versleten achterband over het circuit sturen. Montoya won echter en zag niet zoals Raikkonen eerder dit seizoen zijn band in de laatste ronden stuk gaan.

Raikkonen kende een moelijke race en heeft waarschijnlijk vandaag zijn laatste kans de wereldtitel verloren. De Fin moest vanaf plek 11 starten en kwam al meteen na de start niet voorbij Jacques Villeneuve. Raikkonen verloor kostbare seconden, na zijn pitstop leek de “iceman” echter bezig aan een opmars. Zijn opmars werd echter gestokt nadat hij te kampen kreeg met een lekke band. Er moest een extra pitstop worden gemaakt waarbij de linker achterband moest worden vervangen. Tegen het einde van de race spinde Raikkonen ook nog eens van de baan maar kon zijn weg voortzetten, meer dan een 4e plek zat er echter niet in.

Opvallend is dat er tijdens de race niemand uitviel. In de eerste bocht, die word gevreesd op Monza, kwamen wel enkele coureurs met elkaar in aanraking. Webber en Coulthard raakten elkaar maar de schade kon in de pitsstraat worden gerepareerd. Ook ChrIstijan Albers en Narain Narain Karthikeyan raakten elkaar in de eerste chicane, na een bezoek aan de pits konden beide mannen door.

Albers kreeg ook nog een drive through penaly nadat hij blauwe vlaggen negeerde. De Nederlander reed een kleurloze race die hij uiteindelijk als 19e afsloot. Doornbos reed en solide maar sobere race, de Nederlander eindigde ruim 15 seconden achter de eerste Jordan van Monteiro en eindigde ruim voor zijn teamgenoot.

Antonio Pizzonia verrasde, hij startte als 17e maar reed zeer sterk en eindigde uiteindelijk als 7e. Daarbij mag ook nog gezegd worden dat Pizzonia al een kleine 3 maanden niet meer in een Formule 1 auto had gereden.

Uitslag Grand-Prix van Italië
1. JP. Montoya McLaren 1:14:28.659
2. F. Alonso Renault + 2.479
3. G. Fisichella Renault + 17.975
4. K. Räikkönen McLaren + 22.775
5. J. Trulli Toyota + 33.786
6. R. Schumacher Toyota + 43.925
7. A. Pizzonia Williams + 44.643
8. J. Button BAR + 1:03.635
9. F. Massa Sauber + 1:15.413
10. M. Schumacher Ferrari + 1:36.000
11. J. Villeneuve Sauber + 1 ronde
12. R. Barrichello Ferrari + 1 ronde
13. C. Klien Red Bull + 1 ronde
14. M. Webber Williams + 1 ronde
15. D. Coulthard Red Bull + 1 ronde
16. T. Sato BAR + 1 ronde
17. T. Monteiro Jordan + 2 ronden
18. R. Doornbos Minardi + 2 ronden
19. C. Albers Minardi + 2 ronden
20. N. Karthikeyan Jordan + 3 ronden

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading