Montoya zegeviert in Silverstone

[photo1]Het is Juan Pablo Montoya dan eindelijk gelukt. De Colombiaan in dienst van McLaren heeft de Grote Prijs van Engeland gewonnen. Montoya bleef de leider in het kampioenschap, Fernando Alonso, en zijn teamcollega van McLaren, Kimi Raikkonen voor.

Aan het einde van de opwarmronde is het Takuma Sato die voor verwarring zorgt. De Japanner drukte, naar eigen zeggen, op een verkeerd knopje en liet daarmee zijn BAR afslaan. Zijn wagen wordt in de pitstraat gestart. Uiteindelijk komt Sato als zestiende over de streep op twee ronden achterstand van de leiders.

Montoya heeft een wereldstart en pakt de leiding. Alonso volgt vanaf een tweede plaats.Teamgenoot van Montoya, Kimi Raikkonen, heeft ook een superstart. De Fin startend vanaf de twaalfde plaats komt de eerste ronde door als achtste vlak achter Michael Schumacher. Gedurende de race wordt het verschil tussen Montoya en Alonso niet groot.

Pech kende Giancarlo Fisichella. Tijdens zijn laatste pitstop sloeg de motor van de Italiaan af, en kon Raikkonen profiteren door de derde plaats van Fisichella te pakken. Jenson Button kan ‘zijn’ publiek niet het podium of de overwinning geven die ze gehoopt hadden. De Brit eindigt de race als vijfde.

De snelheid zit er bij Ferrari nogsteeds niet in. Zowel Michael Schumacher als Rubens Barrichello konden de McLarens en Renault’s niet volgen en eindigden op een zesde en zevende positie. Ralf Schumacher pakte het laatste WK punt.

Opvallend was dat er slechts één uitvaller was deze race. Alleen Narain Karthikeyan wist de Grand Prix niet te finishen. Christijan Albers reed een foutloze race en bleef voor zijn teamgenoot Patrick Friesacher.

GP Engeland: Uitslag Race
1.JP. Montoya – McLaren – 1:24:29.588
2. F. Alonso – Renault + 2.739
3. Raikkonen – McLaren + 14.436
4. G. Fisichella – Renault + 17.914
5. J. Button – BAR + 40.264
6. M. Schumacher – Ferrari + 1:15.322
7. R. Barrichello – Ferrari + 1:16.567
8. R. Schumacher – Toyota + 1:19.212
9. J. Trulli – Toyota + 1:20.851
10. F. Massa – Sauber + 1 ronde
11. M. Webber – Williams + 1 ronde
12. N. Heidfeld – Williams + 1 ronde
13. D. Coulthard – Red Bull + 1 ronde
14. J. Villeneuve – Sauber + 1 ronde
15. C. Klien – Red Bull Racing + 1 ronde
16. T. Sato – BAR + 2 ronden
17. T. Monteiro – Jordan + 2 ronden
18. C. Albers – Minardi + 3 ronden
19. P. Friesacher – Minardi + 4 ronden

Uitgevallen
20 N. Karthikeyan Jordan + 50 ronde(n)

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading