Morgen shakedown McLaren MP4-18

[photo1]McLaren Mercedes heeft vandaag bekend gemaakt dat de nieuwe MP4-18 morgen op het circuit van Paul Ricard in Zuid-Frankrijk zijn eerste ronden zal rijden. Alexander Wurz zal zich tijdens een drie-daagse testsessie focussen op de aërodynamica, systemen binnen de auto, en het evalueren van de verschillende componenten van de MP4-18. McLaren’s Grand Prix coureurs Kimi Raikkonen en David Coulthard gaan gewoon door met de ontwikkeling van de MP4-17D.

De MP4-18 ziet er van de buitenkant zeer revolutionair uit, en volgens McLaren lijkt de wagen ook onderhuids in geen opzichten op zijn voorganger. Het team uit Woking lijkt als één van de weinige niet naar Ferrari te hebben gekeken, bij het ontwerpen van de nieuwe wagen. De bolide heeft een enorm smalle en lage neus, die nog het meeste weg heeft van de neus van de Minardi PS01 uit 2001. Ook de achterkant van de wagen is zeer compact. Onder andere doordat de nieuwe motor van Mercedes, de FO 110P V10, lager in de auto geplaatst is.

Ook de versnellingsbak is een meesterwerk, McLaren heeft ervoor gekozen om twee versnellingsbakken te ontwikkelen, die beide in de wagen geplaatst kunnen worden.

Ron Dennis: “Het ontwerpen, bouwen, en goed laten werken van een versnellingsbak is een proces dat maanden kan duren. Daarom hebben we maanden geleden de beslissing genomen om ervoor te zorgen dat de McLaren MP4-18 met twee versnellingsbakken uitgerust kan worden.”

“De ene versnellingsbak is gebaseerd op die van de McLaren MP4-17, de andere is op een heel ander concept gebaseerd. Beide versnellingsbakken zijn al maanden in productie, en zijn al uitgebreid getest op de testbanken. Dit is een duurdere oplossing, maar we denken wel dat het de beste is.”

Vooralsnog ziet de nieuwe McLaren er zeer snel uit, of hij kan opboksen tegen de F2003-GA van Ferrari is afwachten. Als de tests goed verlopen wil McLaren de nieuwe bolide tijdens de Grand Prix van Canada in gaan zetten.