Mosley stopt en tip Todt

Het is nu officieel: Max Mosley zal zich in oktober niet meer verkiesbaar stellen voor een nieuwe termijn als FIA-president. Dat heeft de 69- jarige Brit, die in Jean Todt de ideale opvolger ziet, vandaag in een brief aan alle leden van de FIA bevestigd.

Mosley had in juni al met de teams in de Formula One Teams Association (FOTA) afgesproken dat hij zou aftreden, maar waarschuwde niet veel later op die beslissing terug te komen als de teams met beledigende verklaringen zouden blijven komen. In de brief die Mosley nu heeft geschreven, laat hij echter weten dat zijn beslissing om zich niet verkiesbaar te stellen voor een vijfde termijn, definitief is en Jean Todt de ideale persoon zou zijn om hem op te volgen.

“Jean Todt is een uitstekend persoon om de FIA te gaan leiden”, schreef Mosley in zijn brief. “Jean is zonder twijfel de de beste autosportmanager van zijn tijd. Hij is de juiste persoon om mijn werk van de afgelopen zestien jaar verder te zetten, hij is een rechtvaardig en eerlijk man die onafhankelijk de post van FIA-president zou kunnen volbrengen. Hij is directeur geweest van een succesvolle autofabrikant, dus hij weet hoe het is om leiding te geven aan een grote, complete organisatie.”

Mosley liet verder nog weten in zijn brief meer dan 100 verzoeken te hebben ontvangen van FIA leden om zijn beslissing alsnog te overwegen, maar zijn besluit is definitief.