Mosley trekt toekomst Toyota en BMW in twijfel

Max Mosley is er niet zeker van of BMW en Toyota, ondanks hun recente inschrijving tot 2012, in de Formule 1 actief blijven.

Het optreden van BMW Sauber en Toyota in Monaco was desastreus, dit voedt de speculatie. Daarnaast worden BMW en Toyota beide zeer hard geraakt door de financiele crisis.

“Ik kan me niet voorstellen dat de directies van BMW en Toyota honderden miljoenen per jaar aan de Formule 1 blijven uitgeven”, aldus Max Mosley. “Sommige van deze bedrijven zijn gestopt met het serveren van koffie op vergaderingen, ze hebben lichten uit gezet, en gebruiken nu nog maar een in plaats van twee liften. Hoe kunnen ze dan zoveel geld blijven uitgeven aan Formule 1?”

BMW Sauber’s teambaas Mario Theissen reageerde meteen op de uitlatingen van Mosley:
“Onze directie kijkt niet naar de resultaten van een enkele Grand-Prix om het hele project te beoordelen. Voorlopig blijft BMW Sauber de Formule 1 trouw.”

Volgens Mosley heeft de Formule 1 nieuw bloed nodig om de toekomst veilig te stellen:
“Zonder nieuwe mensen en nieuwe teams is de Formule 1 ten dode opgeschreven. Alles heeft af en toe nieuw bloed nodig, ook Formule 1. De huidige teams zijn ook ooit als onbekende en met kleine budgetten gestart. En kijk eens waar teams zoals Ferrari en McLaren nu staan.”