Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Hulkenberg

Nederlandse F1-fans vellen oordeel over overstap Hulkenberg

Nico Hulkenberg zette laatst de Formule 1-wereld op zijn kop met het aankondigen van zijn overstap naar Audi, maar is een nieuw avontuur wel de beste keuze voor de Duitse coureur? RacingNews365 vroeg het aan de Nederlandse fans.

Hulkenberg China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er werd al langere tijd gespeculeerd, maar vlak na de Grand Prix van China was de kogel dan eindelijk door de kerk. Nico Hulkenberg zal vanaf 2025 zijn vertrouwde plek bij het team van Haas inruilen voor een stoeltje bij Stake F1, wat vanaf 2026 onder de naam Audi F1 Team in de paddock zal verschijnen. Hij is hiermee de eerste coureur die officieel is vastgelegd door het Duitse automerk.

De Duitse coureur werd de afgelopen maanden al vaker in verband gebracht met een overstap naar verschillende teams, en Audi was daarmee niet de enige kanshebber die op de loer lag. Het eventuele gat dat bij Red Bull zou ontstaan stond onder andere als optie op het lijstje van Hulkenberg, maar uiteindelijk gaat hij vanaf 2025 dus met Stake F1 en later met Audi in zee.

Toch komt er ook een keerzijde kijken bij de overstap van Hulkenberg, want de jaren beginnen ook voor de Duitser te tellen. Hij is zeker uit het juiste racehout gesneden en een groot deel van de teams hield hem nauwlettend in de gaten, onder andere door zijn uitstekende prestaties tijdens de kwalificaties, maar toch werd zijn leeftijd hier en daar aangekaart als probleem. Zouden de teams niet beter voor een jonger talent met toekomstperspectief kunnen kiezen?

RacingNews365 legde deze vraag voor aan de Nederlandse Formule 1-fans, maar van de ruim 3700 stemmende lezers was het gros het toch met elkaar eens. Voor maar liefst 87% van de lezers was Audi overduidelijk de beste keuze voor Hulkenberg, al had een klein deel van de stemmers het ook geen drama gevonden als de Duitse coureur zijn carrière op korte termijn bij Haas zou eindigen.

Bekijk hieronder de volledige uitslag!

Praat mee!

Viaplay
x
Zandvoort F1-team legt test af op Nederlandse bodem