Nederlandse overname Minardi?

[photo1]De kans bestaat dat Minardi binnenkort in Nederlandse handen komt. Michiel Mol, één van de oprichters van het internetbedrijf Lost Boys en het mediabedrijf Media Republic, heeft gesprekken gevoerd met Minardi eigenaar Paul Stoddart om het team over te nemen.

Mol heeft een consortium van geïnteresseerde banken en in investeringsmaatschappijen, waaronder ABN-Amro, achter zich staan. Tijdens de Grand-Prix van Turkije waren mensen van ABN-Amro en Michiel Mol aanwezig om met Formule 1 tycoon Bernie Ecclestone en teambaas Paul Stoddart te praten. Eerder kwam Ecclestone al naar Amsterdam om met Mol te spreken.

Met een mogelijke overname van Minardi zijn tientallen miljoenen Euro’s gemoeid. Het Italiaans/ Engelse team werkt elk jaar met een budget van ongeveer 40 miljoen Euro. Om alleen al met een team aan de Formule 1 deel te mogen nemen is een borgsom van 48 miljoen Euro vereist.

Naast ABN-Amro zijn ook Greenfield Capital (de vorige eigenaar van Telfort red.), en de investeringsbanken WP Stewart en Co Ltd betrokken. ABN-Amro analyseert momenteel het businessplan van Mol. Aan het begin van dit jaar bekeek de bank ook al het businessplan van Christijan Albers om in de Formule 1 te debuten, daarnaast stond de bank stond zelfs garant voor een bankgarantie die de Nederlander aan Minardi moest afgeven.

Binnenkort zal Mol opnieuw gesprekken voeren met Stoddart. Mol is overigens niet de enige die met Stoddart spreekt over een mogelijke overname. Een consortium van Russische bedrijven hebben Eddie Irvine naar voren geschoven om te onderhandelen met Stoddart over een overname. Irvine en Stoddart hebben elkaar inmiddels diverse keren ontmoet, beiden willen echter geen commentaar geven over het verloop van de gesprekken.

Stoddart wil pas praten met geïnteresseerde kopers als deze een bankgarantie van 5 miljoen Dollar kunnen afgeven. De Australiër heeft altijd gezegd zijn team te willen verkopen als er een goede aanbieding zou komen, daarbij moet de toekomst van Minardi veilig gesteld worden.

Michiel Mol, die miljoenen vergaarde in de internetwereld, was eerder betrokken bij “double Dutch”. Mol wilde Jos Verstappen en Christijan Albers als teamgenoten in de Formule 1 laten rijden, dat plan mislukte.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading