Nelson Piquet jr ook naar Rotterdam Racing 2005

Nelson Piquet Jr. (Nelsinho) zal op zondag 7 augustus a.s. met een Lotus Formule 1-wagen (type 101) in actie komen tijdens Monaco aan de Maas. Op het speciaal voor dit evenement aangelegde parcours in het centrum van Rotterdam zal Nelsinho Piquet, zoon van drievoudig F1 wereldkampioen Nelson Piquet, een demonstratie geven in de Lotus 101 waarmee zijn vader 11 Grand Prix races reed. De auto, ook wel bekend als de Gele Camel Lotus, is één van de klassieke Lotus racewagens die speciaal voor dit evenement beschikbaar zijn gesteld door Clive Chapman van Classic Team Lotus. Clive Chapman, zoon van de legendarische Lotus oprichter Colin Chapman, heeft tevens toegezegd dat de legendarische John Player Special F1 Lotus op het evenement aanwezig zal zijn. De coureur van deze bijzondere wagen zal later bekend worden gemaakt

Voor Nelsinho Piquet is de deelname aan dit evenement zeer bijzonder; hij heeft namelijk een Nederlandse moeder (Sylvia Tamsma). ‘ Mijn deelname aan de demonstratie in Nederland, waar ik veel vrienden en kennissen heb, is voor mij erg speciaal. Op deze manier kan ik mijn Nederlandse fans, en dat zijn er veel, iets teruggeven voor hun eindeloze support. Ik hoop dat iedereen een fantastische dag zal hebben en ik zal daar zeker mijn steentje aan bij proberen te dragen!’ aldus Nelsinho Piquet.

De reden dat Classic Team Lotus (CTL) de klassieke racewagens voor Monaco aan de Maas beschikbaar stelt komt voort uit de doelstelling het F1 erfgoed van Lotus te beheren en te promoten. Met verschillende historische Lotus F1 raceauto’s worden nog steeds historische wedstrijden gereden. CTL is gevestigd tegenover de Lotus fabriek nabij Norwich, Engeland, en staat volledig los van Lotus. Van nagenoeg alle Lotus F1 raceauto’s is bekend waar ze zijn.

Bron: Rotterdam Racing 2005

Loading