Nette prestatie Doornbos

[photo1]Tijdens de twee één-uur-durende vrijdagtests voorafgaand aan de eerste Formule 1 Grand Prix van 2005 te Melbourne (Australië), is Robert Doornbos op nette wijze het nieuwe Formule 1 seizoen 2005 gestart. Door in totaal 53 ronden af te leggen op het 5,303 kilometer lange circuit in het centrum van Melbourne, reed de 23-jarige test- en reservecoureur van Jordan Grand Prix vandaag het meeste aantal ronden van alle coureurs. In zowel de gehele eerste training als in de eerste 55 minuten van de tweede sessie, bleef Doornbos tevens zijn teamgenoten Narain Karthikeyan en Tiago Monteiro netjes voor.

Nadat Doornbos zich in de openingssessie aanvankelijk eerst de door Toyota aangedreven nieuwe wagen en het semi-stratencircuit eigen had gemaakt, verbeterde de Rotterdammer aansluitend zijn tijden ronde na ronde. Zijn snelste tijd van 1:29.370 bracht Doornbos uiteindelijk een verdienstelijke 15e positie in de ochtend.

In de middagsessie startte Doornbos eerst met een zogenaamde ‘long run’ om zijn Bridgestone banden evaluatie programma af te ronden. Pas in de laatste minuten van deze afsluitende tweede training werd Robert’s persoonlijke beste rondetijd van 1:28.620 verbeterd door zijn Indische teamgenoot Narain Karthikeyan, hetgeen Robert uiteindelijk de twintigste positie in handen gaf.

Robert Doornbos: “Het voelt enorm goed aan om weer terug achter het stuur van een Formule 1 wagen te zitten. Alles verliep vanmorgen geheel vlekkeloos. Ik voelde me direct comfortabel in de wagen en kon mede daardoor snel het circuit onder de knie krijgen. Vanmiddag hebben we wat aanpassingen aan de auto gedaan omdat de baanomstandigheden ook continue veranderden. Tevens hebben we samen met Bridgestone een stap voorwaarts gezet. Ik ben ervan overtuigd dat we met het werk van vandaag zondag goed voorbereid aan de start van de eerste Grand Prix zullen staan.”

Bron: Insight F1 Motorsport Report

Loading