Red Bull Content Pool

F1 Nieuws

Newey vertelt over zijn plannen na het afscheid van Red Bull

Newey vertelt over zijn plannen na het afscheid van Red Bull

4 mei - 09:00
20

In aanloop naar de Grand Prix van Miami is Adrian Newey hét onderwerp van gesprek in de Formule 1-paddock. Diverse teams worden in verband gebracht met de gewilde ontwerper en Lewis Hamilton sprak al uit dat hij graag met Newey zou samenwerken bij Ferrari. De 65-jarige Brit reageert op de woorden van de Mercedes-coureur en zegt nu al uit te kijken naar de regelwijzigingen van 2026.

Newey reageert op woorden Hamilton

Lewis Hamilton gaf aan dat hij Newey ‘heel, heel graag’ naar Ferrari zou zien komen in 2025. De twee hebben nooit met elkaar samengewerkt – Newey was nog niet zo lang geleden naar Red Bull Racing vertrokken toen Hamilton zijn debuut maakte bij McLaren – maar beiden hebben de wens voor een samenwerking in het verleden uitgesproken.

Geconfronteerd met de woorden van Hamilton en de vraag of hij zichzelf in het rood ziet, antwoordt Newey bescheiden: “Daar is het nog te vroeg voor. Het is erg aardig van Lewis om dat te zeggen, ik ben erg gevleid. Maar op dit moment ga ik gewoon een beetje pauzeren en kijken wat er daarna gebeurt.”

Plannen voor de toekomst heeft hij naar eigen zeggen nog niet gemaakt. “Ik denk dat ik met Mandy, mijn vrouw, waarschijnlijk ga reizen samen met de honden. Misschien een camper kopen en door Frankrijk trekken en gewoon van het leven genieten. Misschien sta ik op een gegeven moment, ik weet niet wanneer, onder de douche en weet ik wat mijn volgende avontuur gaat worden. Maar nu is er nog geen plan."