Newey van McLaren naar Red-Bull? — Update —

[photo1]Volgens de BBC zal de technisch directeur van McLaren, Adrian Newey, het team verlaten voor het team van Red-Bull. Newey zou graag opnieuw samen willen werken met David Coulthard, beide mannen werkten eerder bij Williams en McLaren met elkaar.

Newey staat te boek als één van de beste technische mensen in de Formule 1. Bij Williams stond Newey in de jaren 90 aan de basis van de auto’s waarin onder andere Damon Hill en Jacques Villeneuve wereldkampioen werden. In 1997 stapte Newey over naar McLaren, naar jarenlang sukkelen won McLaren met een auto van Newey plotseling weer wereldkampioenschappen.

Newey wilde 2001 ook al weg bij McLaren, toen wilde hij naar het Formule 1 team van Jaguar. De transfer van Newey werd het middelpunt van een grote discussie en een juridisch spel, uiteindelijk koos Newey ervoor om bij McLaren te blijven.

Nu lijkt het er echter op dat Newey McLaren definitief zal verlaten. De Brit liet al eerder weten toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Het contract tussen Newey en McLaren loopt af en daarom zou Newey halverwege 2006 al over kunnen stappen naar Red-Bull. Voor McLaren zou dit een grote tegenslag zijn, Newey is een van de pijlers van het team die niet makkelijk te vervangen zal zijn.

Update
Red-Bull heeft vanmorgen bevestig dat Adrian Newey vanaf februari 2006 bij het team zal beginnen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading