www.OnderdelenWEBshop24.NLwedden-op-formule-1/
GPSpecialist.nl
zo 19 mei 2019

Bekende energieleverancier investeert in raceauto’s

Fri 08-02 2019

Bekende energieleverancier investeert in raceauto’s op zonne-energie

De World Solar Challenge in Australië is al jaren de belangrijkste speler voor races op zonne-energie. Het onderzoek naar rijden op zonne-energie wordt iedere twee jaar weer onder aandacht gebracht door dit racefestijn. Het is een genot om te kijken naar innoverende zonnewagens, de raceauto’s van de toekomst. Steeds meer bekende energieleveranciers investeren in raceauto’s op zonne-energie. Energieleverancier Nuon investeert bijvoorbeeld al jaren in de opkomst van zonne-energie. Met raceauto ‘Nuna’ hebben ze de afgelopen jaren veel prijzen in de wacht gesleept. De bijbehorende media-aandacht was daarbij van essentieel belang. Hiermee worden de races op de kaart gezet.

Snel, sneller, snelst!

Tijdens de World Solar Challenge in Australië proberen meerdere teams elkaar te verslaan in een ruwe tocht door de woestijn. Er wordt ieder jaar hard gewerkt om de raceauto’s nog sneller te maken. Met succes: waar de auto’s in 1987 slechts 65 km/u reden, behaalde de Nuna3 in 2005 maar liefst 103 km/u! Energieleverancier Nuon bereikte hiermee wereldwijde faam. Toch was de organisatie niet onverdeeld positief over dit resultaat. De angst voor ongelukken nam toe en de organisatie besloot een maximum snelheid te hanteren. Hiermee blijft de Nuna3 de snelste winnaar ooit in de racewereld op zonne-energie.

Nuna Solar Team

Het Nuna Solar Team is een van de populairste spelers bij zonneraces. Energieleverancier Nuon is de trotse sponsor van dit team. Samen met een team van studenten proberen zij ieder jaar weer met superslimme en innovatieve ideeën te komen. Op dit moment zijn ze bezig met het verbeteren van de Nuna 9S. Deze racewagen wordt gekenmerkt door een gestroomlijnde vormgeving en een intelligente cruise control. De studenten bedenken ieder jaar weer nieuwe innovatieve oplossingen om de racewagens op zonne-energie nog effectiever te maken. De intelligente cruise control maakt de Nuna9S nog slimmer én energiezuiniger! Daar word je als energieleverancier wel een beetje stil van.

Dankzij de intelligente cruise control is de Nuna9S zelf in staat om te reageren op haar omgeving. Zodra deze een bergachtige omgeving detecteert, zal deze reageren door nog energiezuiniger te rijden. Ondanks een lichte accu van slechts 20 kilo, bereikt de Nuna9S met gemak een indrukwekkende actieradius van maar liefst 400 kilometer.

Doel

Nederland zit volop in de energietransitie. We zoeken naar oplossingen om het milieu te verbeteren. Fossiele grondstoffen blijven bespaard en we gaan massaal over naar natuurlijke energiebronnen. Zonne- en windenergie spelen hierbij een centrale rol. Energieleveranciers proberen continu te voldoen aan de richtlijnen die door de overheid worden gesteld. Onze studenten zijn de toekomst. Dat weet Nuon maar al te goed. Door een Nederlands front in de racewereld op zonne-energie te vormen, worden studenten geprikkeld om duurzame oplossingen te bedenken. Autoraces spreken tot de verbeelding van de meeste studenten. Deze races verduurzamen prikkelt de hersenen en zorgt voor innovatieve ideeën. De Nuna9S levert het bewijs. Ondertussen kent energieleverancier Nuon veel sponsors en fans. Willem Alexander en ruimtevaarder André Kuiper hebben hun waardering uitgesproken over het Nuna Solar Team. Een betere racewereld begint immers bij jezelf!


GrandPrixlinks.com: Formule 1 en meer; snel en overzichtelijk voor jou!

Barcelona Sunday 2019 in photos
.. [lees meer]
Baku Sunday 2019 in photos
.. [lees meer]


Fotogallerij (12 foto's)

Circuit park Zandvoort Jan Lammers, Chase Carey Circuit park Zandvoort Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Dieter Zetsche
Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Max Verstappen, Barcelona Sunday 2019 Lewis Hamilton, Mercedes GP, Barcelona Sunday 2019 Lewis Hamilton, Mercedes GP, Barcelona Sunday 2019 Lewis Hamilton, Mercedes GP, Barcelona Sunday 2019
Max Verstappen, Red Bull, Barcelona Sunday 2019 Max Verstappen, Red Bull, Barcelona Sunday 2019 Max Verstappen, Red Bull, Barcelona Sunday 2019 Max Verstappen, Red Bull, Barcelona Sunday 2019

Video en Multimedia

autoverzekering vergelijken - Pricewise autoverzekering vergelijken

HUIDIGE STAND

[ Volledige stand ]

F1News

If you want to read daily formula 1 news in English you can click here:: F1 NewsAANKOMENDE RACE

Grand Prix van Korea

13-05-2010
VT1: 10:00 - 11:30
VT2: 14:00 - 15:30

14-05-2010
VT3: 11:00 - 12:00
Kwalificatie: 14:00 - 15:00

15-03-2010
Race: 14:00 - 16:00

ENQUETE F1News.nl

Staan alle nieuwe teams in Bahrein aan de start?

Ja
Nee