Nick Heidfeld wil bij BMW Sauber blijven

[photo1]Nick Heidfeld heeft op het circuit van Jerez laten weten dat hij volgend jaar opnieuw graag voor BMW Sauber wil rijden.

“Bij BMW Sauber mogen we niet praten over contracten dus ik kan niet spreken over volgend jaar”, aldus Nick Heidfeld. “Wat ik kan zeggen is dat ik me thuis voel bij het team. Ik krijg heel support van ze, zelfs als het soms even wat minder gaat. Tot nu toe hebben we alle doelen die we dit jaar wilden bereiken gehaald. Voor volgend jaar is het doel om te vechten voor het wereldkampioenschap, natuurlijk wil ik daarvoor graag bij het team blijven.”

Nick Heidfeld stelde tot op heden teleur in de kwalificaties, hierbij bleef hij achter bij teamgenoot Kubica. In de race kwam de Duitser meestal goed voor de dag maar begon hij vanwege de mindere kwalificatie al met achterstand.

“Ik heb dit jaar veel problemen gekend in de kwalificaties, deze waren niet goed genoeg. Natuurlijk hebben we hier binnen het team over gesproken, ook met Mario Theissen. Ik denk dat het gedeeltelijk met mij te maken had en gedeeltelijk met de auto.”

“Ik heb veel tijd doorgebracht met de engineers om de problemen op te lossen. Ik denk dat ik in Silverstone en Hockenheim wel bewezen heb deze problemen achter me te hebben gelaten. Oké in Hockenheim kwalificeerde ik me slechts als 12e maar dit had niets met de problemen van eerder dit seizoen te maken. In Hockenheim ging alles goed totdat ik in Q2 zelf een fout maakte. Dat kan altijd gebeuren, er is weinig tijd en dan is een foutje kostbaar.”