Nicky Pastorelli magistraal!

[photo1]Nicky Pastorelli heeft vanmiddag het onmogelijke waargemaakt. De Nederlander die in het Europese Formule 3000 kampioenschap al kansloos werd geacht voor de titel won de laatste race en pakte daarmee alsnog het felbegeerde kampioenschap. Pastorelli is nu niet alleen Europees kampioen Formule 3000 maar heeft nu ook een Formule 1 superlicentie en mag deze winter nog voor de Formule 1 renstal van Minardi testen.

De 21-jarige Hagenees pakte de titel met slechts een marge van één punt. Pastorelli heeft echter zijn klasse bewezen door de tweede race op de Nurburgring te winnen en de snelste ronde te rijden. De Nederlander gaat zich nu richten op de Formule 1 of de Amerikaanse Champcar series.
“Ik moest de laatste race winnen om een test te verdienen”, aldus Nicky Pastorelli. “Dat heb ik gedaan. Ik heb nu ook superlicentie wat het mogelijk maakt om tijdens de Formule 1 Grand-Prix in actie te komen. Ik wist dat het vandaag hartstikke belangrijk zou zijn. Ik stond onder druk maar het ging gelukkig fantastisch, ik heb vreselijk hard gepusht. Ik heb alles gegeven en ben nu verschrikkelijk blij. Het is echt helemaal fantastisch!”

De eerste Formule 1 test is al binnen, aan het Europese Formule 3000 kampioenschap is een volledige testdag met het team van Minardi verbonden. Minardi toonde dit seizoen al eerder zijn interesse in de snelle Nederlander nadat Gianmaria Bruni onder druk van sponsoren mogelijk aan de kant werd geschoven. Nu mag de Nederlander dus wel een dag in een Formule 1 bolide rijden waarbij hij zal proberen te imponeren zodat de kansen van Pastorelli in de Formule 1 alleen maar zullen groeien. De piloot van Draco Junior wordt inmiddels ook in verband gebracht met het Formule 1 project van Midland F1 Racing waarbij Dallara en zijn huidige team betrokken zijn.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading