Nico Rosberg naar Williams

Nico Rosberg, de zoon van voormalig wereldkampioen Keke Rosberg, zal volgend jaar de teamgenoot worden van Mark Webber bij het team van Williams. De Duitser die dit seizoen het GP2-kampioenschap op zijn naam wist te schrijven heeft een contract op zak bij Williams voor de lange termijn.

Sinds begin dit jaar maakte Rosberg al deel uit van het testteam van Williams. Hierbij maakte hij veel indruk op teambaas Frank Williams, dat hij besloten heeft om hem in 2006 te laten debuteren in de Formule 1. Testcoureur Antonio Pizzonia valt hiermee weer buiten de boot, en heeft bekend gemaakt Williams te verlaten.

“Ik ben één van de vele mensen die bijzonder enthousiast is over Nico. Ik ben erg blij dat we hem vast hebben kunnen leggen, zeker gezien het feit dat hij in de belangstelling stond van vele andere teams,” aldus een tevreden Frank Williams.

“De laatste jaren heb ik al mijn opties een beetje open gehouden, omdat ik ook tijd wilde besteden aan mijn opleiding. Dit contract bij Williams is voor mij het teken dat ik de juiste weg ingeslagen ben. Mijn GP2-titel was erg mooi, maar dit contract is voor mij de ultieme bekroning van een geweldig jaar,” zo laat Nico Rosberg in een verklaring weten.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading