Nicolas Kiesa grootste kanshebber tweede Minardi stoeltje

[photo1]De Deen Nicolas Kiesa is de grootste kanshebber op het tweede Minardi stoeltje. Volgens het toonaangevende Britse autosportblad Autosport is Kiesa bijna rond met het team van Paul Stoddart.

Gisteren werd al een grote aanwijzing gegeven, de 26-jarige Kiesa mocht plotseling voor Minardi testen. In 2003 reed de coureur als vijf Grand-Prix voor Minardi. Vorig jaar keek de Deen werkeloos toe, hij zat echter niet stil. De coureur ging druk op zoek naar sponsorgeld, met resultaat. Inmiddels hebben enkele Deense sponsoren zich aan Kiesa verbonden die waarschijnlijk voor het benodigde budget garant staan.

Minardi heeft er nooit een geheim van gemaakt dat het Kiesa graag in haar team wilde hebben. Daarbij gaf Minardi wel aan dat de financiële aspecten ook een grote rol spelen. Het Italiaanse/ Engelse team moet namelijk een gedeelte van haar budget door middel van sponsoring van de coureurs verkrijgen.

Jeffrey van Hooydonk zal waarschijnlijk de derde Minardi piloot worden. Het management van de Belg onderhandelt momenteel nog met het team. Deze onderhandelingen verlopen spoedig en de verwachting is dan ook dat Van Hooydonk nog voor de Grand-Prix van Australië als derde Minardi coureur gepresenteerd zal worden. Daarnaast zal de Israëliër Chanoch Nissany zich waarschijnlijk als testcoureur aan het team verbinden.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading