Nieuw F1 team maakt morgen plannen bekend

Morgen zal het nieuwe Honda team een persconferentie geven in Tokio. Ex-coureur Aguri Suzuki zal zijn Formule 1 project ‘Aguri Racing’ wereldkundig maken. Dan zal er ook meer bekend worden gemaakt wanneer het team haar intrede zal maken in de Formule 1. Ook zal hoogstwaarschijnlijk de naam onthuld worden van de nieuwe renstal.

Volgens Grandprix.com zal Aguri Suzuki het team gaan leiden. Daarnaast zou de oude fabriek van Arrows de thuisbasis worden. De reden voor de keuze van de oude Arrows fabriek zou zijn dat Honda de eigenaar van de fabriek, Menard Engineering, overgenomen zou hebben. Dat liet NASCAR coureur Robby Gordon weten. Hij vertelde dat Menard Engineering, het bedrijf dat hem motoren levert voor NASCAR, in de toekomst gerund zal worden door Honda.

Of er morgen ook al coureurs bekend gemaakt zullen worden is nog niet duidelijk. Dat Takuma Sato één van de twee coureurs zal zijn, is aannemelijk. Sato is nogsteeds een protégé van Honda, maar moest desondanks zijn stoeltje inleveren bij het BAR Honda team. Sato kende een rampseizoen, dat werd gekenmerkt door vele uitvalbeurten.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading