Nieuwe besluiten FIA en teams over regels

Vandaag hebben alle Formule 1 teambazen en technische directeuren met de FIA gesproken over de regelgeving van de sport. De belangrijkste besluiten die zijn genomen is dat de engine freeze regel volgend jaar zal ingaan en dat de nieuwe aërodynamische regelgeving wordt uigesteld. Een ander belangrijk punt is dat besloten is dat er volgend jaar 18 Grand-Prix zullen zijn.

De FIA en de teams willen de aërodynamica van de bolides aanpassen om het inhalen te bevorderen. Vandaag konden de teams en de FIA het echter nog niet eens worden, daarom is besloten deze nieuwe regelgeving niet in 2008 maar op zijn vroegst pas in 2009 in te voeren.

Volgend jaar wordt wel de zogenaamde engine freeze regel ingevoerd. Deze regel houdt in dat alle Formule 1 motoren en limiet krijgen van 19.000 toeren per minuut. Deze nieuwe regel moet nu nog worden goedgekeurd door de Formule 1 commissie en de World Motor Sport Council.

Verder is er afgesproken dat er volgend jaar door elk Formule 1 team maximaal 30.000 kilometer mag worden getest.

De teams zullen nog verder discussieren om de show van de sport te verbeteren en de kosten te beperken. Mogelijk komt er een limiet aan het gebruik van windtunnels en komt er een beperking op het aantal werknemers dat een team in dienst mag nemen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading