Nieuwe chef aërodynamica bij Honda

[photo1]Terwijl het Honda F1 Team bezig de laatste hand legt aan de nieuwe windtunnel, maakte het vandaag bekend dat Mariano Alperin-Bruvera gepromoveerd is, tot zoals het team de functie noemt: Chief Aerodynamicist. Alperin-Bruvera zal de leiding krijgen over het Aërodynamica team van het Honda F1 team.

Nu de nieuwe windtunnel, waar modellen op de schaal 1:1 getest kunnen worden, bijna af is zal Alperin-Bruvera zal de verantwoordelijkheid voor de werkzaamheden in de windtunnel op zich nemen en leiding geven aan het team van designers, aërodynamica specialisten, technici en modelmakers in de fabriek die gevestigd is in Brackley. Naast de werkzaamheden in Brackley is een gelijksoortige groep werknemers in de Japanse afdeling van Honda operationeel onder toezicht van Alperin-Bruvera.

De veertig jaar oude Argentijn kwam het team versterken in 1998 als aërodynamica specialist. Daarvoor vervulde hij de functie van aërodynamica medewerker bij AGS France, Lamborghini en Fondmetal. Toen stapte Alperin-Bruvera over naar het F3000 team van Durango om vervolgens terug te keren in de Formule 1 bij het team van Minardi waar hij vier jaar werkte.

“Mariano Alperin-Bruvera heeft deel uit gemaakt van het team sinds haar begin en speelt een belangrijke rol in de huidige vooruitgang. Zijn nieuwe rol binnen het team is chef van onze beide aërodynamische ontwikkelingsgroepen. Hier zal Mariano de leiding hebben over beide afdelingen, zowel in Engeland als in Japan. Ik ben ervan overtuigd dat Mariano in zijn positie als chef aërodynamica naar het streven van het team om wereldkampioen te worden een belangrijke rol zal spelen.” aldus Geoffrey Willis, de technisch directeur van het Honda Team.

“Ik ben er erg trots op dat Honda mij de mogelijkheid heeft geboden om het aërodynamische team te mogen gaan leiden. Honda is volgens mij het meest talentvolle en sterkste team binnen de Formule 1. Onze nieuwe windtunnel is een enorme stap voorwaarts in de aërodynamische research, en ik ben ervan overtuigd dat ons een zeer mooie toekomst te wachten staat”, aldus Alperin-Bruvera in een verklaring.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading