F1 Nieuws

Nieuwe F1-kalender moet duurzaamheidsdoelen dichterbij brengen

Nieuwe F1-kalender moet duurzaamheidsdoelen dichterbij brengen

12 april - 13:18
3

De Formule 1-kalender voor 2025 is bekendgemaakt. De F1 en FIA zijn samen tot een nieuwe kalender gekomen, met de Grand Prix van Australië als opening van het seizoen. Stefano Domenicali en Mohammed Ben Sulayem zijn blij met de nieuwe kalender.

‘’2025 wordt een speciaal jaar omdat we de 75e verjaardag van het FIA Formule 1-wereldkampioenschap vieren en het is die erfenis en ervaring die ons in staat stelt om zo'n sterke kalender af te leveren. Opnieuw zullen we 24 fantastische locaties over de hele wereld aandoen, met races van topklasse, gastvrijheid en entertainment, waarvan miljoenen fans over de hele wereld zullen genieten’’, opent Domenicali het persbericht.

"We zijn de FIA, onze promotors, partners in gaststeden en alle aangesloten ASN's dankbaar voor hun inzet en steun bij het leveren van dit schema en het veiligstellen van wat weer een fantastisch jaar voor de Formule 1 belooft te worden. Ik wil ook hulde brengen aan onze F1-teams en coureurs, de helden van onze sport, en onze fans over de hele wereld voor het blijven volgen van de Formule 1 met zo'n ongelooflijk enthousiasme.’’

Waarom de F1-kalender van 2025 een verbetering is

Ook de FIA-president, Mohammed Ben Sulayem, is in zijn nopjes met de nieuwe kalender: ‘’De kalender voor het FIA Formule 1-wereldkampioenschap van 2025, goedgekeurd door de World Motor Sport Council, is een verdere illustratie van onze gezamenlijke missie om duurzaamheidsdoelstellingen te behalen door evenementen te regionaliseren. Terwijl onze focus ligt op de algehele stabiliteit van Formule 1, hebben we ook een gedeelde plicht ten opzichte van het milieu en de gezondheid en het welzijn van het reizende personeel.’’

"Het Formule 1 Management, onder leiding van Stefano Domenicali, heeft een kalender geproduceerd die een goede mix is van traditionele circuits en moderne locaties. We bedanken de organiserende ASN's, de lokale organisatoren en de vele duizenden FIA-vrijwilligers voor hun onvermoeibare inzet om van de Formule 1 een echt mondiaal spektakel te maken voor het grote publiek, nu we ons voorbereiden op de viering van het 75e jaar van de sport."

De F1-kalender van 2025 lijkt voor een groot deel op die van 2024. De grootste verandering is de eerste race van het seizoen. Die vindt in 2025 niet plaats in Bahrein, maar door de Ramadan wordt de eerste race van het seizoen in Australië gehouden.