Nieuwe Force India F1 pas in februari

[photo1]De nieuwe Force India F1 bolide, de VJM02, zal waarschijnlijk pas halverwege februari haar debuut maken op het circuit. Het team blijft ondanks de samenwerking met McLaren wel haar eigen chassis ontwikkelen.

“Voor overwinningen is het volgend jaar nog te vroeg”, zo zegt Force India F1 aandeelhouder Michiel Mol in Formule 1/ Racereport. “Zeker omdat de VJM02 waarschijnlijk pas halverwege februari debuteert. Het wordt een spannend jaar waarin we zeker voor de punten zullen gaan. Ik ben ervan overtuigd dat we het beter doen dan dit jaar maar het blijft natuurlijk altijd moeilijk om te zeggen wat de andere teams gaan doen.”

Force India F1 scoorde dit jaar geen enkel punt, in de voorgaande jaren daarvoor wist het team onder de naam van Midland en Spyker F1 wel punten te scoren. In de media zijn er na aankondiging van de samenwerking met McLaren diverse geruchten ontstaan over de coureurs. Zo zouden de posities van Adrian Sutil en Giancarlo Fisichella, ondanks een bevestiging van Mallya in China, niet meer zeker zijn.

Pedro de la Rosa en Paul di Resta, protégés van McLaren, zouden in beeld zijn van het team. De la Rosa testte deze week al twee dagen voor Force India F1.
“Het is aan ons om de rijders te kiezen”, aldus Mol. “In principe gaan we door met Sutil en Fisichella. Continuteit is ook belangrijk, zeker als je met een team hogerop wilt. Maar als er een partij komt met een goede rijder en goede voorwaarden dan neem je dat natuurlijk in overweging. McLaren beschikt met Di Resta over een jong talent en McLaren-testcoureur Pedro De la Rosa heeft al zo veel kilometers gereden dat zijn enorme kennis en ervaring voor ons weer een enorm voordeel kan zijn. Het is een lastige afweging.”

Mocht Force India F1 voor De la Rosa of Di Resta kiezen dan gaat dit waarschijnlijk ten koste van Giancarlo Fisichella. Het contract met Sutil loopt door, op Fisichella heeft Force India F1 een optie voor volgend seizoen die nog niet gelicht is.

PG