Nieuwe Minardi PS03 bijna gereed

[photo1]Vandaag hadden we weer kort contact met Graham Jones, persvoorlichter van Minardi. Graham Jones wist ons van de nodige info te voorzien die we jullie niet wilden onthouden.

“De Minardi PS03 is bijna klaar” aldus Graham Jones. “Het team zal een persbericht verzenden als het zover is. Van de engineers heb ik vernomen dat de bolide volgende week donderdag of vrijdag gereed zal zijn”.

“Over Christijan Albers en Alex Yoong heeft het team nog steeds geen beslissing genomen. Het team heeft contact met beide coureurs. De kans is aanwezig dat één van de coureurs, of allebei de coureurs, dit seizoen als testcoureur aan Minardi verbonden zijn”.

[photo2]”We zullen dit seizoen starten met de Cosworth CR3 motor, dit is de specificatie die Arrows eind vorig jaar gehad zou hebben als het nog had bestaan. Door het seizoen heen zal de motor worden door ontwikkeld”.

Voor de eerste officiële testsessie in Spanje zal er in Italië waarschijnlijk nog een shakedown plaats vinden. Deze shakedown zal naar alle waarschijnlijkheid op het circuit van Mugello worden verricht. Dit zal onder andere van de weersomstandigheden en de wensen van de engineers en coureurs afhangen.