Nieuwe regels Formule 1 slecht ontvangen

De nieuwe regels voor de Formule 1 die in 2005 en 2006 van kracht zullen worden zijn slecht ontvangen in de paddock in Interlagos. De algemene verwachting is dat er tijdens een Grand-Prix weekend nu nog minder zal worden gereden, iets wat de fans zeker niet toejuichen.

B.A.R ontwerper Geoff Willis was een van de eersten die openlijk kritiek uitte:
“De nieuwe regels zijn slechts voor de Formule 1. Slechts één motor per twee Grand-Prix weekend en een twee sets banden per weekend gaan ervoor zorgen dat de coureurs zo weinig mogelijk in actie zullen komen tijdens de vrije trainingen. Ze willen immers hun banden en motoren sparen, dit maakt het er allemaal niet leuker op voor het publiek.”

“Daarnaast spelen deze regels de grote teams in de kaart. Grote teams zullen nu nog meer testen en tijdens de Grand-Prix weekenden zullen zij vooral weinig rijden om zoveel mogelijk te spraken. Kleine teams kunnen niet testen en zullen dus meer moeten rijden waardoor hun banden en motoren sneller zullen slijten. Daarnaast betekend dit dat teams zoals Jordan en Minardi het aantal paardenkrachten van hun motoren nu nog verder terug moeten schroeven. Ik denk dus dat de verschillen groter zullen worden, dit kan niet de bedoeling zijn.”

“De FIA zal moeten beseffen dat dit geen oplossing is. Met ontevreden fabrikanten denk ik dat de FIA met ons rond de tafel moeten gaan zitten.”

Loading