Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
RacingNews365 F1 Podcast

Nieuwe teamgenoot voor Verstappen? "Laat hem daar lekker twee jaar zitten!"

Silly Season is al heel vroeg begonnen in 2024 en dus moeten ook de topteams keuzes gaan maken voordat een gedroomde kandidaat voor een ander team kiest. Maar wat moet er bij Red Bull gebeuren? F1-expert Ruud Dimmers, analist Tom Coronel en host Joris Mosterdijk bespreken het in de RacingNews365 Formule 1-podcast.

XPB 1270811 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daar waar Max Verstappen inmiddels al heel wat jaren bij Red Bull rijdt, wisselden zijn teamgenoten nog weleens. Eerst zat Daniel Ricciardo naast de Nederlander, gevolgd door Pierre Gasly en Alex Albon. Sinds 2021 is Sergio Perez de teammaat van de drievoudig wereldkampioen en samen veroverden ze twee constructeurstitels voor de Oostenrijkse renstal.

Het contract van de Mexicaan loopt echter aan het einde van dit jaar af en het is de vraag of Red Bull opnieuw met Perez in zee gaat. De succesformatie kan ook kiezen om een voormalig teamgenoot van Verstappen naast hem in de auto te zetten: Carlos Sainz. Maar dat zien analist Tom Coronel en F1-kenner Ruud Dimmers niet echt zitten.

"Welk belang heeft Max Verstappen er bij om Carlos Sainz naast zich te hebben? Welk belang heeft Max Verstappen om een andere teamgenoot dan Perez te hebben, die hij in zijn zak heeft zitten, één keer in Monaco iets raars heeft gedaan, op zijn flikker heeft gekregen en nu doet wat het team van hem vraagt?", zo vraagt Dimmers zich hardop af.

Perez en de wereldtitel

"De verdeling bij Red Bull is duidelijk en dat geeft ook wel rust", zo vertelt Coronel. "Intern is er al genoeg trammelant, dus laat het maar even zoals het is. Wat ik jammer vind, maar ik ben ervan overtuigd dat Perez gewoon gaat blijven, ook omdat Christian Horner betrokken is bij Perez. Ik denk dat er weinig bij de topteams gaat veranderen, behalve dan het zitje bij Mercedes. Dat is de enige waar wat zou kunnen gebeuren."

"Heb je Perez nog over de wereldtitel gehoord?", vraagt Dimmers vervolgens aan Coronel, waarna de analist aangeeft dat hij dat nog niet heeft gehoord. "Ieder jaar was het net zoals bij Valtteri Bottas bij Mercedes: ik ben nu Bottas 3.0, een verbeterd recept, ik ben er nu helemaal klaar voor en ik ga meedoen om de wereldtitel", zo gaat Dimmers verder.

"Perez heeft geen seconde meer gesproken over de wereldtitel. Heeft Verstappen een nieuwe teamgenoot nodig? Nee, laat Perez daar lekker twee jaar zitten. Dat vindt Max wel goed, mits hij blijft natuurlijk. Dat moeten we ook nog maar zien."

Bekijk en beluister hieronder de volledige podcast!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Gerucht 'Mercedes gaat Verstappen recordcontract aanbieden'