Nieuws van het sponsorfront

De afgelopen dagen maakten diverse Formule 1 teams nieuwe sponsorcontracten bekend, hieronder een overzichtje.

Fedex
Fedex heeft een sponsorovereenkomst ondertekend met McLaren. Fedex was de afgelopen jaren sponsor van het Formule 1 team van Williams. Fedex is een Amerikaans bedrijf dat logistieke en koeriersdiensten aanbiedt via grond en lucht, inclusief zware vracht

Lenovo
Het is nog niet officieel maar het heeft er alle schijn van dat de Formule 1 renstal van Williams de Chinese computerfabrikant Lenovo als sponsor in huis heeft gehaald. Lenovo nam in 2005 de pc-divisie van IBM over.

Lenovo zou jaarlijks miljoenen Euro’s in het team van Williams willen investeren.

Randstad holding
Randstad holding, één van de grootste uitzendbureau’s ter wereld, heeft haar sponsoring van het Williams F1 Team verlengd en wegens succes uitgebreid. Het Nederlandse bedrijf komt prominenten op de nieuwe Williams bolide te staan. Randstad bevestigde dat met de sponsoring enkele miljoenen Euro’s zijn gemoeid.

Exact software
Exact software ondertekende een tweejarig contract met de Formule 1 renstal van Spyker. Exact software ontwikkelt software voor grote en kleine bedrijven. Veel om het lijf heeft de sponsoring niet, Exact software liet meteen na de bekendmaking van het sponsorcontract namelijk weten dat de sponsoring van het Spyker F1 team nauwelijks invloed heeft op haar marketingbudget.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading