Motorsport.tv

F1 Nieuws

Opmerkelijk moment in IndyCar: 'Georgina' valt op het circuit

Opmerkelijk moment in IndyCar: 'Georgina' valt op het circuit

29 april - 14:30
7

IndyCar kent soms opmerkelijke momenten, maar tijdens de race van afgelopen zondag gebeurde er iets heel vreemds: een etalagepop viel van een brug op het circuit.

Een bijzondere toeschouwer

Het was al een vermakelijke race toen ‘Georgina’, een etalagepop neergezet door baan eigenaar George Barber in 2016, viel van de voetgangersbrug aan de zijkant van de baan, dichtbij bocht acht in ronde 52 van 90. 

Dit veroorzaakte paniek bij coureur Santino Ferrucci van A.J. Foyt Racing. "De mevrouw die aan de brug hangt is gevallen!", schreeuwde hij over de boordradio. Ferrucci ontweek Georgina, maar de auto van Luca Ghiotto, die zijn debuut maakte bij Dale Coyne Racing, raakte de ongelukkige Georgina als eerste, ter hoogte van haar hand.

Na de botsing werd de pop door de marshalls van de baan gehaald tijdens een gele vlag veroorzaakt door een crash van Sting Ray Robb in bocht één. De coureurs konden er wel om lachen, maar winnaar Scott McLaughlin hoopt dat het volgend jaar niet meer zal gebeuren. "Ik hou van kunstzinnige dingen, maar het hoeft waarschijnlijk niet boven de baan te zijn om zo'n gele vlag te veroorzaken. Waarschijnlijk zal dat volgend jaar veranderen."