Nog altijd onduidelijkheid over banden

Het is nog altijd onduidelijk op welke banden de Formule 1 – teams volgend jaar rijden. Zowel Michelin en Pirelli en willen volgend jaar de Formule 1 in.

Pirelli leek de slag al gewonnen te hebben totdat Michelin in Turkije opnieuw met de Formule 1 – teambazen sprak. Voor een meeting van ruim 90 minuten kwam de directeur van Michelin speciaal overvliegen naar Istanbul.

Michelin wil graag haar comeback maken in de Formule 1 maar wil wel financiële compensatie van de teams, Michelin zou minimaal 2 miljoen Euro per eisen. Daarnaast zou Michelin het liefst concurrentie in de Formule 1 willen hebben en mogelijk ook het formaat van de banden wijzigen.

Pirelli is veel kleiner dan Michelin en zou geen financiële vergoeding eisen. Een minpunt van het Italiaanse bedrijf is echter dat het geen recente ervaring heeft in de Formule 1 en beperkte middelen.

Ondertussen heeft de FIA op aandringen van enkele teams ook nogmaals met Bridgestone gesproken dat aan het einde van dit jaar vertrekt. Bridgestone wil niet blijven maar zou de leverancier van volgend jaar tegen betaling wel willen ondersteunen.

Het is nu aan de teams en de FIA om een definitieve keus te maken. De Formule 1- teams kunnen niet langer wachten en zijn al begonnen met de ontwikkeling van de auto’s voor volgend jaar, voor het gemak zijn de teams uitgegaan van de banden die dit jaar ook worden gebruikt.

(pg)