F1 Nieuws

Norris gelooft niks van 'onzekere' Verstappen: 'Nooit een slechte race'

Norris gelooft niks van 'onzekere' Verstappen: 'Nooit een slechte race'

6 april - 11:06 Laatste update: 12:52
1

Lando Norris heeft niet dezelfde opvatting als Max Verstappen over de longruns van de Red Bull. Verstappen was na zijn pole position gematigd tevreden en vertelde dat de longruns nog niet geweldig waren. De McLaren-coureur geeft zijn verwachtingen voor de Grand Prix van Japan op zondag en wat er te halen valt op Suzuka.

Norris over gevechten met Verstappen

“Ik weet het niet. Er valt niet veel te doen”, opent Norris over de strijd met de Red Bulls. “De eerste ronde probeer ik een goede start te maken. Vorig jaar zat ik natuurlijk zij aan zij met Max in de eerste bocht, dus hopelijk kan ik dat overdoen. Maar het is lastig. Ze zijn snel. Ze klaagden over hun racetempo, maar ik denk niet dat ze de afgelopen vier of vijf jaar een slechte race hebben gereden, dus ik denk dat ze morgen (zondag) goed zullen zijn.”

Kan Norris Verstappen bijhouden in de race? “Dat wordt ons doel voor morgen, maar ik denk dat we realistisch gezien nog te ver weg zijn om ze uit te dagen. Ze zijn te snel voor ons”, besluit de coureur Bristol. Daar waar Verstappen misschien hulp kan krijgen van Perez moet Norris het helemaal alleen doen. Teamgenoot Oscar Piastri kwam namelijk niet verder dan de zesde plek.