F1 Nieuws

Norris ziet Perez nu wél meedoen in Japan: 'Hij is goed bezig'

Norris ziet Perez nu wél meedoen in Japan: 'Hij is goed bezig'

6 april - 13:38
5

Lando Norris wist zijn auto op P3 te kwalificeren. Op dezelfde plek als vorig jaar dus. Een klein verschil: in plaats van teamgenoot Oscar Piastri, staat Sergio Perez voor de auto van Norris. Desondanks is de Brit positief richting de race.

Sergio is goed bezig. Dus dat is een veel moeilijkere auto om bij te houden. Maar vorig jaar, toen we verder van ze afstonden, hebben we bewezen dat we in de buurt konden blijven en niet kilometers achter lagen. Dus dat wordt ons doel voor morgen,” aldus Lando Norris.

De McLaren-coureur droomt graag over een mooie race, maar blijft realistisch: “Ja, wij zijn snel in de kwalificatie, maar in de race rijden zij (de Red Bull-coureurs), normaal gesproken, altijd iets meer weg. Dus ik denk dat we realistisch blijven. Ik ben altijd realistisch. Dus ik denk dat onze concurrentie de jongens achter ons zijn, en tegelijkertijd zal ik mijn best doen om vooruit te kijken en vooruit te stomen.”

McLaren hoopt op herhaling

Vorig jaar eindigde de race geweldig voor de coureurs van McLaren. Na het kwalificeren op plek twee en drie eindigde zij die race daar ook. Alleen wisselde de twee van plek. Of de twee mannen van McLaren zondag weer kunnen juichen is nog even afwachten, in het klassement staan ze er in ieder geval goed voor met een derde plek.