Nurburgring wil wisselen met Hockenheim

[photo1]De organisatie van de Grand-Prix van Duitsland op de Nurburgring heeft een voorstel bij Bernie Ecclestone ingediend om de Grand-Prix van Duitsland af te wisselen tussen de Nurburgring en Hockenheim.

“Ik denk dat het slim is de Grand-Prix af te wisselen”, aldus Walter Kafitz van de organisatie van de Duitse Grand-Prix. “De aantallen toeschouwers die een aantal jaar geleden naar de circuits kwamen komen tegenwoordig niet meer, het is niet meer haalbaar. Met slechts één Duitse Grand-Prix kunnen we de kosten drukken en komen er waarschijnlijk ook meer mensen naar het circuit.”

De verwachting is dat Ecclestone het voorstel zal accepteren. Duitsland zou dan één Grand-Prix verliezen, het gat van deze Grand-Prix wil Ecclestone zeer waarschijnlijk vullen met een Grand-Prix buiten Europa.

De Nurburgring komt met het voorstel omdat het circuit Hockenheim in serieuze problemen verkeert, ook het circuit Nurburgring heeft moeite om de begroting rond te krijgen. Met slechts één Duitse Grand-Prix hoeven beide organisatie miljoenen minder aan Ecclestone af te dragen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading