Algemeen

Nyck de Vries baalt: 'We zijn niet tevreden met de huidige situatie'

Nyck de Vries baalt: 'We zijn niet tevreden met de huidige situatie'

12 mei - 14:00
4

Na de voorgaande WEC-wedstrijd in Imola stond Nyck de Vries met de belangrijkste trofee op het podium. Graag had de Nederlander op Spa-Francorchamps en voor het oog van vele duizenden fans uit Nederland die prestatie herhaald. Maar in de 6 uur van Spa - die door na een zware crash feitelijk acht uur duurde - kwam de Nederlander niet verder dan plek zeven met zijn Toyota.

Zeven opeenvolgende jaren was het Japanse team het sterkste op Spa, maar aan die reeks kwam zaterdag een einde. Dat het een moeilijke dag zou worden voor De Vries en zijn ploegmakkers Mike Conway en Kamui Kobayashi was na de kwalificatie reeds duidelijk. Terwijl de andere Toyota-hypercar vanaf de zesde startplek mocht vertrekken, deden De Vries en consorten dit vanaf de veertiende plaats.

Toyota kwam niet in de buurt van Porsche en Ferrari

Na een eerste stint met Conway in de wagen, mocht De Vries instappen. Hij reed ruim 45 minuten achter de safety car, die de baan op moest vanwege een crash met onder andere een hypercar van Jota. De Nederlander klom daarna gestaag naar voren, maar een drive-through penalty maakte dat de Toyota opnieuw een enorme inhaalslag moest maken. In het laatste uur van de race had de #7 bolide met Kobayashi achter het stuur even zicht op een podiumplek. De Toyota lukte het echter niet om de snellere Porsches en Ferrari’s achter zich te houden.

“Over het algemeen waren we deze week niet competitief genoeg”, zei De Vries na afloop. “Ik denk dat dit resultaat zo'n beetje het maximale is dat we als team konden bereiken in deze moeilijke race. Alles overziend, konden we vandaag niet veel meer doen. Natuurlijk zijn we niet tevreden met die situatie, maar zo is het en we hebben gedaan wat we konden. Hopelijk zijn we de volgende keer competitiever.”