Officieel: Michael Schumacher naar Mercedes GP

Vandaag is het officieel bekend gemaakt dat zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher na een afwezigheid van drie jaar terugkeert in de Formule 1. De 40-jarige Duitser is gepresenteerd als rijder van Mercedes GP en zal hiermee team- en landgenoot worden van Nico Rosberg.

Schumacher zou eigenlijk afgelopen seizoen Felipe Massa vervangen bij het team van Ferrari. De Duitser had echter teveel last van zijn nek, als gevolg van een motorongeval eerder dit jaar. De Duitser was hier goed ziek van, maar nu komt alles nog op z’n pootjes terecht.

Al geruime tijd gingen er geruchten dat Schumacher zou terugkeren op de Formule 1-grid, maar een officiële verklaring werd er niet gegeven. Mercedes GP deed de geruchten afgelopen week nog weg als pure verzinsels, maar nu blijkt er al langere tijd contacten te zijn tussen Mercedes en Schumacher.

Schumacher zelf is zeer optimistische over zijn comeback. “Ik sta op het punt een nieuwe hoofdstuk aan mijn carrière toe te voegen. Ik kijk er enorm naar uit om weer samen te werken met Ross Brawn en ik ben ervan overtuigd volgend jaar weer mee te kunnen doen voor de hoofdprijzen” aldus de Duitser op zijn website.

Ook Ross Brawn is in de wolken met de komst van Schumacher. “Ik ben verheugd dat ik nu eindelijk kan bevestigen dat Micheal komend seizoen zijn rentree zal gaan maken in de Formule 1. Ik kijk er enorm naar uit weer met hem samen te gaan werken. Nu beide rijders zijn bevestigt kunnen wij als team nu echt met de voorbereidingen gaan beginnen voor 2010” aldus een zeer opgetogen Brawn.

Na verluid heeft de Duitser een driejarig contract getekend bij Mercedes GP.

(RvR)