Officiële kalender bekend

De FIA heeft de officiële kalender voor 2008 bekend gemaakt. Opvallend is dat de kalender één race meer telt dan dit jaar en dat er maar liefst van maart tot november gereden wordt.

Opvallend: anders dan eerder bekend gemaakt is Australië gewoon de opener van het seizoen op 16 Maart. De GP van Turkije is naar voren gehaald. Eerder werd deze race in augustus verreden maar nu is het al de 2e race in Europa op 11 Mei. Het veld strijkt dan in juni neer in Noord Amerika voor maar 1 race in Montreal. De GP van Amerika op Indianapolis is geschrapt. Op 20 Juli is er dan de GP van Duitsland op de Hockenheimring. Dit was dit jaar nog de Nurburgring maar de beide circuits werken in een afwisselsysteem.

24 augustus is dan de Europese Grand Prix op een nieuw stratencircuit in Valencia. Na het Europese seizoen gaan we naar Singapore voor de 1e race aldaar. De race wordt een nachtrace en wordt op een stratencircuit verreden. Het seizoen eindigt op 2 november in Brazilië. Dan pas weten we wie de opvolger is van Kimi Raikkonen of dat hij de titel behoud.

16 maart – Australië (Albert Park)
23 maart – Maleisië (Kuala Lumpur)
6 april – Bahrein (Bahrain International Circuit)
27 april – Spanje (Catalunya)
11 mei – Turkije (Istanbul Park)
25 mei – Monaco
8 juni – Canada (Gilles Villeneuve)
22 juni – Frankrijk (Magny Cours)
6 juli – Groot-Brittannië (Silverstone)
20 juli – Duitsland (Hockenheim)
3 augustus – Hongarije (Hungaroring)
24 augustus – Europa (Valencia)
7 september – België (Spa Francorchamps)
14 september – Italië (Monza)
28 september – Singapore
12 oktober – Japan (Fuji)
19 oktober – China (Shanghai)
2 november – Brazilië (Interlagos)

Edwin Scholten
F1News.nl