Olivier Panis naar Toyota!

[photo1]Het Panasonic Toyota F1 team heeft vandaag officieel bekend gemaakt dat Olivier Panis een tweejarig contract bij Toyota heeft ondertekent.

Daarnaast maakt Toyota bekend dat de samenwerking met Mika Salo aan het eind van het seizoen wordt stopgezet. Het contract van Allan McNish loopt aan het eind van dit seizoen af en zal niet worden verlengt.

“We willen Mika Salo en Allan McNish graag bedanken voor al hun harde werk” aldus Ove Anderson. “Zonder hun hulp waren we nu nog nooit zover geweest. Het was geen gemakkelijke beslissing, beide coureurs blijven tot het eind van dit seizoen aan en zullen hun best blijven doen.”

Voor Mika Salo betekend dit waarschijnlijk het einde van zijn loopbaan. Salo is al 35 en had al zijn energie in Toyota gestopt, Salo kneep er zelfs een jaar tussenuit om voor Toyota te testen. Al deze moeite hebben hem slecht twee WK-punten opgeleverd. Allan McNish vertrekt waarschijnlijk naar de Amerikaanse CART series.

Olivier Panis komt van British American Racing, hij werd daar overbodig nadat Jenson Button als vervanger werd aangetrokken.

Wie de teamgenoot word van Panis is nog niet bekend, Toyota zegt in haar persbericht dit in de nabije toekomst bekend te maken.

Loading