Onderzoek naar circuit Istanbul

De FIA heeft een onderzoek ingesteld naar het “hondenincident” op het circuit van Istanbul van afgelopen zondag. Tijdens de GP2 race, vlak voor de Formule 1 race, kwamen twee honden de baan oplopen.

Bruno Senna kwam in aanraking met een van de honden en viel hierdoor met hevige schade aan de wielophanging uit. De hond overleefde de klap niet. De andere hond kon door baanofficials van het circuit worden gejaagd.

De FIA gaat onderzoeken hoe het mogelijk is dat de twee honden de baan konden oprennen. Normaal moet een Formule 1 circuit hermetisch afgesloten zijn. De FIA kan het circuit van Istanbul zware sancties opleggen. Dat zou de tweede zware straf worden voor het circuit, in 2006 gaf de FIA het circuit een boete van 2,5 miljoen Dollar omdat het circuit, tegen de FIA regels in, tijdens de podiumceremonie een politiek statement maakte.

Frappant is dat het circuit vorig jaar is overgenomen door Formule 1 tycoon Bernie Ecclestone. Veel succes levert dat tot nu toe nog niet op, de bezoekersaantallen van de race vielen afgelopen weekend tegen. De Turkse fans hadden afgelopen weekend duidelijk meer interesse in een voetbalwedstrijd van Galatassary. Verwacht wordt dat het circuit dit jaar opnieuw een miljoenenverlies zal lijden.

Loading