Ontwikkeling Arrows A23

Vandaag hadden we kort contact met Emily Taylor die werkzaam is bij de PR-afdeling van Orange- Arrows. Zij wist ons te vertellen hoe het staat met de ontwikkeling van de nieuwe Arrows A23.

Ze kon ons vertellen dat de bolide naar alle waarschijnlijkheid eind Januari gereed zou zijn. Het team is een geheel nieuwe bolide aan het ontwikkelen, de A23 zal dus geen doorontwikkeling van de A22 zijn.

De nieuwe Arrows zal kleinere side-pods hebben omdat de Cosworth motor niet zoveel koeling vraagt als de Asiatech. Tevens zal de Cosworth motor een stuk compacter zijn, daardoor heeft het team volgend jaar een grotere benzinetank in de bolide zitten.

Tevens vertelde ze dat ze bij Cosworth hard aan de nieuwe motor werken. Men denkt volgend jaar een motor te hebben die zo’n 80 tot 90 paardenkrachten meer heeft dan de huidige Cosworth. De schattingen lopen uiteen maar volgens ons komt Cosworth dan in de buurt van de 900 paardenkrachten.

Op de fabriek van Arrows is een tijdje geleden een motor van Cosworth bezorgd en die is in een mal van de A23 gemonteerd. Zo kunnen de technici de bolide perfect om de motor heen bouwen.

In Januari zal het team beginnen met testen, omdat de A23 dan nog niet gereed is zal de A22 worden gebruikt. Op de A22 worden dan nieuwe onderdelen van de A23 gemonteerd.

Over de tweede coureur kon men nog weinig vertellen. Men ondehoud contact met een aantal coureurs, wanneer Arrows de teamgenoot van Verstappen bekend maakt is nog onbekend.

Loading