Ook Hyundai heeft interesse in Jaguar

De kans dat Jaguar wordt overgenomen lijkt steeds groter te worden. Sinds de bekendmaking dat het team uit Milton Keynes volgens jaar niet meer aan de start zal staan, zijn er al veel geruchten rondgegaan over de overname. Nu schijnt de Koreaanse autofabrikant Hyundai zich in het rijtje van kandidaat-kopers te mengen.

Naast Hyundai werd onder andere Red Bull in verband gebracht met de overname. De baas van Red Bull, Dieter Mateschitz, liet al vaker weten dat hij interesse heeft in een eigen Amerikaanse Formule 1 team.

Ook het F3000 team van Arden, werd nadrukkelijk in verband gebracht met een eventuele overname. Het team werd dit jaar kampioen met de Italiaan Vitantonio Liuzzi, en Robert Doornbos pakte de Rookie titel. Nu het F3000 kampioenschap volgend jaar verdwijnt, lijkt dit een mooi moment te zijn voor het team om over te stappen naar de Formule 1.

Hyundai is nu dus de volgende kanshebber in het rijtje. Voor Hyundai is een overname van Jaguar een goedkope manier om de overstap te maken naar de koningsklasse van de autosport.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading