Ook Jaguar gaat mensen ontslaan

[photo1]Na Arrows, Minardi, British American Racing, en Jordan gaat ook Jaguar mensen ontslaan. Over het gehele Formule 1 programma van Ford (waar ook Jaguar onder valt) zullen er arbeidsplaatsen gaan verdwijnen.

“We gaan alle afdelingen nauwkeurig bekijken” aldus woordvoerder van Jaguar Racing Nav Sindhu. “Dit betekent dat het aantal personen dat aan ons gehele Formule 1 programma werkt zal verminderen. Verschillende teams kenden dit jaar problemen, wij willen dit voorkomen. We hebben geen grote sponsoren verloren, en we hebben nog steeds de steun van Ford, het is een voorzorgsmaatregel. We verwachten moeilijke tijden omdat de wereldeconomie op dit moment nog altijd erg slecht is.”

Dit betekent dat er bij de Formule 1 renstal van Jaguar, Cosworth, en PI research banen zullen verdwijnen. Volgens het Britse weekblad Autosport wil Ford 16% van het personeelsbestand bij Jaguar Racing ontslaan.

[photo2]Voor de mensen die in de Formule 1 werken zijn dit zware tijden, er is op dit moment zeer weinig tot geen werk in de Formule 1. Een ontslag betekent voor de meeste werknemers dat ze op zoek moeten naar een baan in een andere sector.

Loading