F1 Nieuws

Ook Sainz negatief gezind: 'Max Verstappen wordt wereldkampioen'

Ook Sainz negatief gezind: 'Max Verstappen wordt wereldkampioen'

7 april - 13:30
7

Toto Wolff is niet de enige die denkt dat Max Verstappen al uitgeroepen mag worden tot wereldkampioen. Ook Carlos Sainz denkt dat de strijd om de nummer één plek in het klassement al gestreden is.

Op de persconferentie na de race uit Sainz zijn zorgen over de zaak: “Ik denk dat ze in het eerste derde deel van het seizoen zeker in het voordeel zullen zijn, totdat we een of twee upgrades hebben waardoor we consistenter tegen ze kunnen vechten, maar tegen die tijd is het misschien al een beetje te laat met het voordeel dat ze misschien hebben op het kampioenschap,” aldus de Spanjaard die voorlopig het zicht op de tweede plek houdt.

Met het oog op het klassement is het jammer dat Sainz de race in Saoedi-Arabië heeft gemist: “Dat is jammer, want ik heb ook de race gemist en dat kan zowel het team als mij duur komen te staan in het kampioenschap. We rijden een race minder, maar tegelijkertijd gaan we ons uiterste best doen.” Bij de race in Jeddah werd Carlos Sainz vervangen door Oliver Bearman die zes punten binnen wist te halen. 

Laatste jaar bij Ferrari

Sainz wil koste wat het kost alles halen uit dit seizoen met Ferrari, ook met het oog op de toekomst natuurlijk: “Het is ook mijn laatste jaar bij Ferrari dus ja, niets te verliezen en we zullen alles proberen om terug te komen.” Sainz zit vooralsnog zonder F1-stoeltje voor 2025. De Spaanse coureur kent daarentegen wel zijn beste seizoenstart ooit.