Ook Winkelhock krijgt Midland test

[photo1]Naast Thomas Biaggi krijgt ook Marcus Winkelhock de kans om een Formule 1 auto van Midland te testen. Op 10 december zal de 25-jarige Duitser plaats nemen achter het stuur van de Midland bolide. De kans bestaat dat Midland nog meer coureurs uit zal nodigen, het team wil namelijk een aantal talenten de kans geven kennis te maken met de Formule 1.

Winkelhock reed dit jaar in de World Series by Renault, in deze klasse won hij drie races. Winkelhock is overigens geen onbekende naam in de Formule 1. De vader en oom van Marcus Winkelhock, Manfred en Joachim, reden in de jaren ’80 Formule 1. Manfred Winkelhock reed maar liefst 5 jaar Formule 1 totdat hij in 1985 tijdens een sportscarrace op het circuit van Mossport in Canada om het leven kwam. De oom van Marcus, Joachim, probeerde het in 1989 maar bleek minder getalenteerd te zijn.

“Dit wordt een onvergetelijke ervaring”, aldus Marcus Winkelhock. “Zeker voor mij omdat mijn vader twintig jaar geleden ook Formule 1 reed. Voor mij is dit ook een enorme stimulans. Vorig jaar had ik het erg moeilijk in de DTM waar ik met een oude auto moest rijden. Mijn manager, Volker Zeh, hielp me dit jaar weer in de single-seaters en nu mag ik zelfs Formule 1 rijden!”

Kolles benadrukte in het persbericht het talent van Winkelhock, Kolles heeft Winkelhock van dichtbij in het Formule 3 kampioenschap gevolgd. De test mag worden gezien als een eenmalige test, Winkelhock heeft de financiën niet om in deFormule 1 actief te worden.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading