Ook Yamamoto naar Bavaria City Racing

[photo1]Robert Doornbos kijkt uit naar zijn terugkeer achter het stuur van een F1-auto. Vandaag verkende de Rotterdammer alvast het circuit in zijn geboortestad, dat hij in het weekend van 15-17 augustus aflegt. De 26-jarige Rotterdammer komt dan in actie tijdens ING RaceSalon in Ahoy en Bavaria City Racing in het centrum van Rotterdam. Vandaag werd ook bekend dat het ING Renault F1-team in Rotterdam versterkt wordt met de Japanse testrijder Sakon Yamamoto. Binnenkort zal de organisatie van het Rotterdamse raceweekend nog meer namen bekend maken.

Sakon Yamamoto Sakon Yamamoto is sinds februari 2008 in dienst van het ING Renault F1-team als test- en ontwikkelings coureur. De 26-jarige Japanner begon zijn carriere in 1994 bij de Suzuka Circuit Racing School en wist zich via de Formule 3 en tourwagens op te werken tot de Formule 1. In 2005 was Yamamoto tijdens de Grand Prix van Japan derde coureur voor het team van Jordan. Hij werd echter pas in 2006 bekend op het moment dat hij Franck Montagny verving bij het Formule 1-team Super Aguri.

“Het programma voor 2008 gaat ieders verwachting overtreffen”?, aldus Robert Heilbron namens de organisatie. Heilbron is tevens initiator en co-organisator van Moscow City Racing. “Met de komst van Sakon en een tweede Formule 1-wagen naar de Rotterdamse Maasstad beloofd het wederom een enorm spektakel te worden”.