Red Bull Content Pool

F1 Nieuws

Opgetogen Ricciardo pakt P4 in Miami: 'Geweldig, we horen vooraan!'

Opgetogen Ricciardo pakt P4 in Miami: 'Geweldig, we horen vooraan!'

3 mei - 23:46 Laatste update: 23:48
4

Daniel Ricciardo mag de sprintrace op de zaterdag in Miami vanaf P4 starten. De veel bekritiseerde coureur van Visa Cash App RB (VCARB) reed in het derde gedeelte van de sprint shootout naar de vierde tijd. De boardradio van Ricciardo na het horen dat hij P4 had behaald, sprak boekdelen. De Australiër was erg opgetogen.

Ricciardo zeer blij met P4 in Miami

Dat de P4 van Ricciardo op een goed moment kwam, was wel te merken aan de reactie van de engineer. “Oh maat, ik ben zo blij voor je”, vertelde hij over de boardradio aan de coureur van VCARB. Ricciardo vindt dat de P4 recht doet aan het werk van het team. “Geweldig. Zo mooi, we horen vooraan. Ik ben zo blij voor iedereen”, aldus de oud-Red Bull-coureur.

Ricciardo start aan het begin van de sprintrace naast de teamgenoot van Max Verstappen, Sergio Perez. De 34-jarige coureur uit Perth heeft dus alleen maar Perez, Charles Leclerc en Verstappen voor zich in de sprintrace in Miami. Ricciardo behaalde dit seizoen nog geen punt, maar daar zou verandering in kunnen komen. Teamgenoot Yuki Tsunoda kwam niet verder dan P15 in SQ2.